Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ce sunt șabloanele documentelor?

În noua secțiune „Documente„, utilizatorul poate crea șabloane de documente pentru reprezentare, poate trimite documente clienților și poate utiliza semnarea digitală.

În imaginea de mai jos „Documente1” putem oberva secțiunea Documente cu două categorii mari: Contracte și Șabloane documente.

În Șabloane documente, utilizatorul poate crea un șablon document sau poate edita unul deja existent. În tutorialul de față, vom lucra pe un șablon deja existent.

Documente1

În primul rând, atât în cazul creării, cât și editării unui șablon, există două filtre marcate cu *, ce trebuie completate obligatoriu: Nume și Categorie. În cazul numelui, acesta va fi creat de utilizator, cum există în modelul nostru titlul „Contract de rezervare apartament„. În cazul categoriei, utilizatorul va alege din câmpurile existente: Proprietar, Cumpărător, Chiriaș, GDPR, în funcție de tema documentului, precum în imaginea „Documente2„.

În acest caz, este vorba despre un document inițiat de proprietar pentru rezervarea apartamentului.

Documente2

Tot în imaginea „Documente2”, putem observa template-ul unui document. Vom opera cu două tipuri de câmpuri: cele predefinite, ce se completează automat de tipul: ${document_number}, și cele care sunt completate de către utilizator pentru fiecare document în parte, precum: ${Nume cumpărător}. Câmpurile ce se completează automat apar în secțiunea de sus denumită Câmpuri editabile document, așa cum este în cazul 1.document_number.

Documente3

În imaginea de mai sus „Documente3”, putem observa bara prin care se realizează diverse acțiuni: File, Edit, View, Insert, Tools, Table, Help. Pentru a ușura munca voastră, în sectiunea Insert, există opțiunea „Insert Template„, prin care puteți adăuga cele 3 tipuri de template-uri deja disponibile: Data document, Număr document – care se completează în mod automat, fiid reprezentat cu bold, cum am menționat mai sus, și template-ul Câmp gol, care este completat de utilizator, precum în modelul de mai sus, în cazul numărului apartamentului.

Documente4

În imaginea „Documente4”, putem oberva câmpurile editabile document, adică cele care pot fi editate la fiecare utilizare a acestui șablon și se poate modifica în funcției de datele fiecărui client în parte. După crearea/editarea șablonului, utilizatorul poate salva modificările, după care are lista documentelor create cu două opțiuni de acțiune: vizualizarea PDF a documentului creat, în forma existentă și optiunea de a șterge șablonul creat.

! Pe baza unui model trimis, echipa noastră poate crea șabloanele pentru voi, contra cost.

Related Articles
Call Now Button